Paris Brest

Paris Brest

Ingrediënten voor 1 persoon:

1 sinaasappel
1 limoen
8 blokjes diepgevroren passievrucht
75 ml kokosmelk
8 à 10 muntblaadjes
2 stengels citroengras optioneel, voor de afwerking
1 passievrucht optioneel, voor de afwerking
4 el NONA June alcoholvrije gin
1 tl witte kristalsuiker
1/4 tl zoutvlokken of fleur de sel
fijngestampt ijs

Methode:

Pers de sinaasappel uit.

Schrob de limoen grondig schoon en rasp de groene schil (zeste) eraf met een fijne rasp. Zet opzij. Pers een halve limoen uit, bij het sinaasappelsap.

Doe het citrussap in de blender. Voeg de diepgevroren blokjes passievrucht, kokosmelk en munt toe. Blend tot alle ingrediënten gemixt zijn. Zeef het mengsel boven een maatbeker of schenkkan (dan kan je straks makkelijk gieten), om er alle pitjes uit te halen.

Leg de garnering klaar. Spoel de citroengrasstengels en snijd een klein stukje van zowel de boven- als onderkant. Maak in de onderste helft in de lengte een inkeping. (Dit is geen must, maar door het citroengras aan te snijden komen de aroma's beter vrij.) Halveer de passievrucht. Zet opzij.

Meng de limoenzeste met de suiker en de zoutvlokken. Snijd de overgebleven halve limoen in twee en gebruik deze om de rand en een deel van elk glas in te wrijven. Dop de rand in de suiker-zoutmix en draai ook de natte zijkant van het glas erin, tot je een mooie kristallen boord krijgt. Werk nu meteen de mocktails verder af.

Vul de glazen met crushed ice. Schenk in elk glas 2 eetlepels NONA June. Verdeel vervolgens het kokos-passievruchtmengsel over beide glazen en werk af met een stengel citroengras en een halve passievrucht.

Recept, styling en fotografie door Karolien Olaerts.

Je vindt dit recept ook terug op www.karolaskitchen.be

Personnaliser

ReCaptcha

Ce service de protection de Google est utilisé pour sécuriser les formulaires Web de notre site Web et nécessaire si vous souhaitez nous contacter. En l'activant, vous acceptez les règles de confidentialité de Google: https://policies.google.com/privacy

Google Analytics

Google Analytics est un service utilisé sur notre site Web qui permet de suivre, de signaler le trafic et de mesurer la manière dont les utilisateurs interagissent avec le contenu de notre site Web afin de l’améliorer et de fournir de meilleurs services.

Facebook

Notre site Web vous permet d’aimer ou de partager son contenu sur le réseau social Facebook. En l'utilisant, vous acceptez les règles de confidentialité de Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

YouTube

Les vidéos intégrées fournies par YouTube sont utilisées sur notre site Web. En acceptant de les regarder, vous acceptez les règles de confidentialité de Google: https://policies.google.com/privacy

Vimeo

Les vidéos intégrées fournies par Vimeo sont utilisées sur notre site Web. En acceptant de les regarder, vous acceptez les règles de confidentialité de Vimeo: https://vimeo.com/privacy

Twitter

Les tweets intégrés et les services de partage de Twitter sont utilisés sur notre site Web. En activant et utilisant ceux-ci, vous acceptez la politique de confidentialité de Twitter: https://help.twitter.com/fr/rules-and-policies/twitter-cookies

Skype

Notre site Web vous permet de partager son contenu sur le réseau social Skype. En l'utilisant, vous acceptez les conditions d'utilisation de Skype: https://www.skype.com/fr/legal/

PInterest

Notre site Web vous permet de partager son contenu sur le réseau social PInterest. En l'utilisant, vous acceptez les règles de confidentialité de PInterest: https://policy.pinterest.com/fr/privacy-policy/

Google Ad

Notre site Web utilise Google Ads pour afficher du contenu publicitaire. En l'activant, vous acceptez les règles de confidentialité de Google: https://policies.google.com/technologies/ads?hl=fr